دریافت ارز اربعین ۱۴۰۲ + شرایط و بانک های عامل

چهارشنبه ، 8 شهریور 1402 ، 13:18
ارز اربعین : مدارک مورد نیاز دریافت برای مراجعه به بانک و دریافت اسکناس دینار عراق، ارایه اصل کارت ملی و گذرنامه (یا برگه تردد اربعین) معتبر زائر است.

بانک مرکزی جزئیات و تمهیدات عرضه ارز اربعین حسینی از طریق پنج بانک عامل در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.


به گزارش ایسنا، شرایط دریافت و بانک های عامل توزیع کننده ارز اربعین به شرح زیر است:


فروش ارز (اسکناس) به زائرین به صورت دینار عراق حداکثر به مبلغ ۲۰۰ هزار دینار عراق به هر زائر به نرخ فروش اسکناس ETS که معادل ریالی آن حدود ۶۲تا ۶۵ میلیون ریال است.

فروش ارز به زائرین بالای پنج سال از تاریخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۸ تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۶/۱۴

فروش ارز در بانک‌های منتخب ملی ایران، صادرات، تجارت، سپه، پارسیان و پست‌بانک

فروش ارز به زائرین محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمی‌کند.

سرپرستان خانوار با در دست داشتن کلیه مدارک هویتی خود و اعضای خانوار می‌توانند نسبت به خرید ارز اربعین اعضای خانوار خود (همسر و فرزندان) از طریق بانک‌های تعیین‌شده اقدام نمایند.

فروش ارز تنها به زائرانی انجام خواهد شد که در سامانه سماح ثبت‌نام نموده‌اند و مجوز خرید ارز (کد پیگیری مربوط) را دریافت کرده‌اند.

مدارک مورد نیاز برای مراجعه به بانک و دریافت اسکناس دینار عراق، ارایه اصل کارت ملی و گذرنامه (یا برگه تردد اربعین) معتبر زائر است.

برای دریافت ارز اربعین معادل ۲۰۰ هزار دینار عراقی با قیمت دولتی می توانید به شعب بانک‌های زیر مراجعه کنید


لیست شعب فروش ارز اربعین بانک صادرات

لیست شعب فروش ارز اربعین بانک سپه

لیست شعب فروش ارز اربعین بانک ملی

لیست شعب فروش ارز اربعین پست بانک

لیست شعب فروش ارز اربعین بانک پارسیان

لیست شعب فروش ارز اربعین بانک تجارت

بدون ارائه کد زائر در سامانه سماح، از امروز ارز اربعین بگیرید

پس از بروز مشکل برای دریافت ارز اربعین، مقرر شد دیگر در شعب منتخب بانک‌های عامل، ارائه کد زائر ثبت شده در سامانه سماح الزامی نباشد. سخنگوی ستاد اربعین می‌گوید: زائران از امروز می‌توانند بدون کد زائر، ارز اربعین بگیرند.


به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، بر اساس برنامه‌ریزی ستاد مرکزی اربعین، زائران باید برای دریافت ارز اربعین در سامانه سماح ثبت‌نام کنند و پس از ارائه کد زائر که در سامانه سماح ثبت شده است، برای دریافت ارز اربعین اقدام کنند.


با توجه به اختلال سامانه سماح در روزهای گذشته، بسیاری از زائران امکان دریافت ارز اربعین نداشته و با مراجعه به بانک‌ها با مشکلاتی مواجه بودند، به طوری که به دلیل باز نشدن سامانه سماح نمی‌توانستند کد زائر را ارائه دهند.


جواد تشکری، سخنگوی ستاد مرکزی اربعین می‌گوید: با برنامه‌ریزی بانک مرکزی مقرر شد دیگر زائران برای دریافت ارز اربعین نیازی به ارائه برگه زائر نداشته باشند و از امروز می‌توانند بدون نیاز به ارائه کد، ارز اربعین بگیرند. البته از زائران می‌خواهیم قبل از رفتن به عراق در سامانه سماح ثبت‌نام کنند.


تاکنون ۲۵۰ هزار نفر از زائران با مراجعه به یک هزار و ۵۰۰ شعبه منتخب بانک‌های ملی، سپه، تجارت، صادرات، پارسیان و پست بانک، ارز اربعین دریافت کرده‌اند. امسال ۲۰۰ هزار دینار با قیمت ارز ETS به زائران تعلق می‌گیرد که زائران برای دریافت این ارز باید ۶ میلیون و ۲۰۰ تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بپردازند.


همچنین بانک مرکزی از زائران خواسته تا در صورت بروز مشکل در دریافت ارز اربعین و مشاهده ازدحام جمعیت از ساعت ۷.۳۰ تا ۱۵ با شماره ۲۹۹۵۳۶۱۲-۰۲۱ تماس گرفته و شهر و نام شعبه را اطلاع‌رسانی کنند تا پیگکیری لازم انجام شود.


به گزارش فارس، ارز اربعین از ۲۸ مرداد در بانک‌های عامل توزیع شد که این روند تا ۱۶ شهریور ادامه دارد.

► مصباحی‌مقدم: چرخه سود بانکی مولد ناترازی بانک‌هاست
افزایش نرخ سود بین بانکی پس از 3 هفته کاهش ◄

مطالب مرتبط

سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد


براساس بخشنامه بانک مرکزی، سقف برداشت از حساب‌های بانکی به صورت غیرحضوری ۲۰۰ میلیون تومان به صورت روزانه و یک میلیارد تومان به صورت ماهانه مجاز شد.


به گزارش «تابناک»، براساس بخشنامه بانک مرکزی، سقف برداشت از حساب‌های بانکی به صورت غیرحضوری ۲۰۰ میلیون تومان به صورت روزانه و یک میلیارد تومان به صورت ماهانه مجاز شد.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت بانکی و کلیه کارت‌های متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۲۲۸۴۸‏/۰۳ مورخ ۴‏/۰۲‏/۱۴۰۳ موارد زیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرد:

پیرو بخشنامه شماره ۴۸۶‏/۰۳ مورخ ۰۵‏/۰۱‏/۱۴۰۳ معاون محترم فن‌آوری‌های نوین بانک مرکزی درخصوص افزایش سقف تراکنش‌خرید اشخاص حقیقی، به استحضار می‌رساند هیأت عامل بانک مرکزی در جلسه مورخ ۲۷‏/۱۲‏/۱۴۰۲ با استناد به اختیارات مقرر در ماده (۱۷) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۳۳۹۴۴‏/۰۲ مورخ ۱۸‏/۰۲‏/۱۴۰۲ که طی آن افزایش آستانه‌های مقرر در دستورالعمل مذکور در حدود شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی به رئیس‌کل محترم بانک مرکزی تفویض شده است، با افزایش آستانه‌های مندرج در مواد (۸)، (۱۰) و (۱۲) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص، به شرح زیر موافقت نمود:


آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری، تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ده میلیارد ریال به صورت ماهانه افزایش می‌یابد.


الزام به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی روزانه اشخاص حقیقی از گروه حساب‌های غیرتجاری آن‌ها که تا زمان ابلاغ این بخشنامه برای مبالغ بالاتر از دو میلیارد ریال اعمال می‌گردید، از این پس برای مبالغ بالاتر از چهارمیلیاردریال ضرورت می‌یابد. هم‌چنین در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی مربوط به حساب‌های غیرتجاری اشخاص حقیقی با مبالغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا چهارمیلیاردریال، گرچه ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه ضرورت ندارد، لیکن تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط، الزامی است.


حداکثر تراکنش خرید از هر کارت‌پرداخت و نیز کلیه کارت‌های پرداخت متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه مبلغ دو میلیارد ریال افزایش می‌یابد. کنترل آستانه مذکور در خصوص هر کارت بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت پرداخت است.


بانک‌ها موظفند، ضمن ایفاد نسخه اصلاحی دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص و نیز ارسال نسخه‌ای از «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره ماده (۷)، تبصره (۲) ماده (۱۰) و تبصره ماده (۱۱) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص» که ماده (۴) آن با توجه به تغییرات فوق‌الاشاره مورد اصلاح قرار گرفته است، مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۵‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.‏‏‏‏‏‏

بنر